Tinka: įvairios daržovės (porai, špinatai, paprika), sūrio likučiai, dešrelės, virtos bulvės, žalumynai
Gaminimas: apkepkite visus ingredientus keptuvėje, užpilkite išplaktais kiaušiniais su druska ir pipirais. Pabarstykite sūriu ir uždenkite dangčiu arba kelioms minutėms įdėkite į orkaitę.
Patarimas: skani ir karšta, ir šalta – puikiai tinka į darbą ar į iškylą.
Tinka: pasenusi duona, žalumynai, sūrio likučiai
Gaminimas: duoną pamirkykite piene, įmaišykite kiaušinį, tarkuotą sūrį ir šiek tiek miltų ar džiūvėsėlių. Formuokite kukulius ir virkite pasūdytame vandenyje. Padažą gaminkite iš rukolos, aliejaus, česnako ir riešutų.
Patarimas: puikiai tinka ir su česnakiniu jogurtu ar likusiu padažu.
Tinka: alyvuogės, pomidorai, sūris, virtos bulvės, pavytę žalumynai
Gaminimas: viską supjaustykite gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, citrinos sultimis ar actu, pabarstykite druska ir pipirais.
Patarimas: jei norite sotesnio varianto, įdėkite virto kiaušinio ar konservuotos žuvies.
Tinka: morkos, cukinijos, bulvės, žiediniai kopūstai
Gaminimas: supjaustytas daržoves trumpai apkepkite, užpilkite vandeniu ar sultiniu, virkite, kol suminkštės. Tada sutrinkite iki vientisos masės.
Patarimas: skaninkite trupučiu grietinėlės ar tarkuotu sūriu.
Tinka: bananai, obuoliai, kriaušės, braškės, jogurtas, avižiniai dribsniai
Gaminimas: vaisius trumpai pavirkite su trupučiu vandens ir cinamono. Norint, galima sutrinti ir sumaišyti su jogurtu ar dribsniais.
Patarimas: galima užšaldyti ir pasigaminti naminių ledų.
Kartais visai nereikia daug – užtenka trupučio kūrybiškumo ir likučių šaldytuve, kad gimtų pilnavertis patiekalas.