Ką daryti su likučiais šaldytuve: pavasariniai receptai be maisto švaistymo

MrOferto
Pavasaris – puikus metas ne tik generalinei namų tvarkai, bet ir virtuvės peržiūrai. Užuot išmetus pusę poro, kelis pamirštus pievagrybius ar sūrio kampelį, šiuos produktus galima paversti paprastais, skaniais patiekalais. Šie receptai sukurti tam, kad būtų galima išnaudoti tai, ką jau turite namuose – be papildomų pirkinių
Ką daryti su likučiais šaldytuve: pavasariniai receptai be maisto švaistymo

🥚 1. Likučių frittata

Tinka: įvairios daržovės (porai, špinatai, paprika), sūrio likučiai, dešrelės, virtos bulvės, žalumynai
Gaminimas: apkepkite visus ingredientus keptuvėje, užpilkite išplaktais kiaušiniais su druska ir pipirais. Pabarstykite sūriu ir uždenkite dangčiu arba kelioms minutėms įdėkite į orkaitę.
Patarimas: skani ir karšta, ir šalta – puikiai tinka į darbą ar į iškylą.

🍞 2. Džiūvėsėlių kukuliai su žaliuoju padažu

Tinka: pasenusi duona, žalumynai, sūrio likučiai
Gaminimas: duoną pamirkykite piene, įmaišykite kiaušinį, tarkuotą sūrį ir šiek tiek miltų ar džiūvėsėlių. Formuokite kukulius ir virkite pasūdytame vandenyje. Padažą gaminkite iš rukolos, aliejaus, česnako ir riešutų.
Patarimas: puikiai tinka ir su česnakiniu jogurtu ar likusiu padažu.

🥗 3. Šaldytuvo likučių salotos

Tinka: alyvuogės, pomidorai, sūris, virtos bulvės, pavytę žalumynai
Gaminimas: viską supjaustykite gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, citrinos sultimis ar actu, pabarstykite druska ir pipirais.
Patarimas: jei norite sotesnio varianto, įdėkite virto kiaušinio ar konservuotos žuvies.

🥣 4. Kreminė sriuba iš likusių daržovių

Tinka: morkos, cukinijos, bulvės, žiediniai kopūstai
Gaminimas: supjaustytas daržoves trumpai apkepkite, užpilkite vandeniu ar sultiniu, virkite, kol suminkštės. Tada sutrinkite iki vientisos masės.
Patarimas: skaninkite trupučiu grietinėlės ar tarkuotu sūriu.

🍓 5. Greita tyrelė iš pernokusių vaisių

Tinka: bananai, obuoliai, kriaušės, braškės, jogurtas, avižiniai dribsniai
Gaminimas: vaisius trumpai pavirkite su trupučiu vandens ir cinamono. Norint, galima sutrinti ir sumaišyti su jogurtu ar dribsniais.
Patarimas: galima užšaldyti ir pasigaminti naminių ledų.

Kartais visai nereikia daug – užtenka trupučio kūrybiškumo ir likučių šaldytuve, kad gimtų pilnavertis patiekalas.

« Natūraliai gražios Velykos: kaip dažyti kiaušinius ir pasigaminti dekoracijas savo namams